3 nehézség a nyelvtanulásban, ami elveheti a kedvünket a folytatástól

nyelvtanulás

A nyelvtanulás sosem volt egyszerű, mindig akadnak nehézségek. Igaz, hogy valakinek könnyebben megy, de sokszor még neki is meg kell küzdeni az egyes szavakkal, kifejezésekkel, nyelvtani szabályokkal.

Fontos, hogy sose engedjük meg ezeknek a dolgoknak, hogy lemondjuk a tanulásról, hiszen hatalmas előny, ha valaki jól beszél angolul, esetleg más népszerű nyelven. Az online angol tanulás kezdőknek is remek lehetőséget ad arra, hogy elinduljanak ezen az úton.

Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy mi az a 3 nehézség, ami sokszor elveszi a kedvet a folytatástól.

1. Kommunikáció

A legnagyobb probléma kétségkívül a kommunikációtól való félelem. Mi magyarok amúgy is nagyon szeretünk mindenkit kritizálni a kiejtése miatt, ez pedig cseppet sem segíti a gyakorlást. Mindenkivel előfordult már, hogy szokatlannak találta, ha angolul kellett megszólalnia, hibázott, pedig tudta, hogy mit kellett volna mondania.

Ahogy magyarul, úgy más nyelven sem fogunk mindig hibátlanul beszélni. Érdemes tehát hozzászoktatni magunkat ahhoz, hogy megszólalunk, ha tehetjük, akkor utazzunk többet, külföldön mindig jobban rá vagyunk utalva a tudásunkra. Esélytelen, hogy magyarul mentsük ki magunkat az aktuális helyzetből.

Az első és legfontosabb tehát, hogy barátkozzunk meg a saját hangunkkal és ne engedjük meg magunknak azt, hogy a hibák eltántorítsanak minket a beszédtől. Használjuk ki az online lehetőségeket és tegyünk meg mindent azért, hogy szebben és jobban tudjunk kommunikálni más nyelveken is.

2. Újrakezdés

Másik gyakori probléma, hogy mindig újrakezdjük a tanulást. Valami közbejött, nem jutott rá elég idő, így hónapokkal később ott állunk és megint előről akarjuk kezdeni az egészet. Nem probléma, ha abbamarad, felnőttek vagyunk, mindig vannak fontosabb dolgok az életünkben, bőven akadnak olyan napi teendők, amiket előrébb sorolunk, mint a nyelvtanulást.

Sokszor azonban nem az időhiány a probléma, hanem a motiváció. Azt gondoljuk, hogy pár hét elegendő lesz egy egész nyelv elsajátításához. A rossz hír azonban, hogy napok és hetek sem elegendők ahhoz, hogy megszólaljunk.

Fontos tehát kitartónak és következetesnek lenni. Ha csak napi 5-10 perc jut tanulásra, akkor ehhez tartsuk magunkat, hiszen az egy hónapban már akár 280 perc is lehet.

3. Szavak hiánya

Végül, de nem utolsó sorban, sokakat visszatart a szavak hiánya. A nyelvtanra sokkal több időt szánunk, mint a szavak tanulására, pedig enélkül hiába ismerjük az adott nyelv ezen részét, ha nincs miből gazdálkodni, nem tudunk mit mondani.

Napi 10 szó egy hónap alatt már 300 szót jelent. Ennyit pedig akár 15 perc alatt is meg lehet tanulni, így a hónap végére már elérhetünk oda, hogy van miről beszélgetnünk.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)