7 hasznos tárgy, amire minden háztartásban szükség van

otthon

Még egy jól felszerelt háztartásban is előfordulhat, hogy egy váratlan élethelyzetben arra ébredünk, hogy hiányzik egy alapvető fontosságú eszköz.

Akár egy előre nem látható, azonban sürgősen elvégzendő barkácsfeladat, akár hosszantartó áramkimaradás borítja fel megszokott életvitelünket, fontos, hogy felkészülten álljunk minden eshetőségre.

Ebben a cikkben 7 olyan hasznos dolgot mutatunk be, amelyek nem hiányozhatnak egy otthonból sem.

Tárgyak, amiket érdemes pótolni, ha hiányoznak a háztartásból

Alapos felkészüléssel sokat tehetünk azért, hogy a hétköznapi apró kellemetlenségektől kezdve, egészen a háztartási krízishelyzetekig, mindenre fel legyünk készülve. Következzen 7 olyan használati tárgy, amivel biztonságosabbá teheted otthonod!

Elsősegély készlet

Közismert, hogy az elsősegély készlet kötelező felszerelés autósok számára, azonban az egészségügyi csomag nem csak a közúti közlekedés során lehet hasznos. Nagy segítséget jelenthet kisebb sérülések ellátásakor, így mindenképpen javasoljuk beszerzését.

Ne felejtsd, hogy az elsősegély készlet is rendelkezik szavatossági idővel, amely általában 3-5 év.

Füstérzékelők és tűzoltó készülék

Meglepő adatot közölt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) éves jelentésében: 2022-ben 45602 tűzeset volt Magyarországon, amely több mint 25%-os növekedés az előző évhez képest. Bár személyi sérülést szerencsére csak kis számban okoztak a tűzesetek, az anyagi kár mégis jelentős.

Szerencsére, egyéb megelőzési intézkedések mellett, a technológia is sokat segíthet a tűzesetek megelőzésében. A füstérzékelő berendezések automatikus jelzést adnak, amikor füstöt detektálnak a lakásban. Egyes készülékek a fény- és hangjelzés mellett még digitális push értesítőt is küldenek telefonunkra, így akár távolról is értesíthetjük a tűzoltóságot.

Túl a füstérzékelő berendezésen, érdemes a lakásban legalább egy tűzoltó készüléket is tartani. Válassz minimum 2 literes készüléket és helyezd a lehetséges tűzforrások közelébe, ilyen lehet például a konyha vagy a kandalló.

Érdemes észben tartani, hogy a tűzoltó készülékeknek is van lejárati ideje, így ezeket is szükséges a gyártói előírásnak megfelelően, körülbelül 3-5 évente cserélni.

Létra

Legyen szó egy kiégett izzó cseréjéről, festésről vagy akár egy magas polc eléréséről, egy alumínium létra nélkülözhetetlen segítséget nyújt, így kihagyhatatlan felszerelése minden háztartásnak.

Bár a fa létra is képes minden funkciót ellátni, az alumíniumból készült lajtorja tartósabb és strapabíróbb is. Kisebb garzonlakásokban hasznos lehet teleszkópos, összecsukható modellt választani, amely akár könnyedén tárolható a gardróbban vagy szekrényben is.

létra
Kép forrása: Freepik.com

Szerszámkészlet

Egy háztartás sem lehet teljes szerszámkészlet nélkül! Számos váratlan helyzetben lehet hirtelen szükségünk csavarhúzóra, kalapácsra, imbuszkulcsra vagy éppen kombinált fogóra.

Ahhoz, hogy egy csőtörésnél, egy bútor összeszerelésekor vagy csapcsere esetén ne kelljen hirtelen a legközelebbi barkácsboltba rohanni, érdemes előre gondoskodni az alapfelszerelésről.

Kezdő ezermestereknek a legegyszerűbb egy előre összeállított szerszámkészletet választani, amely tartalmazza az összes szükséges eszközt.

Tartalék akkumulátorok és zseblámpák

Listánk utolsó két eleme a zseblámpa és tartalék akkumulátor, amelyekre elsősorban hosszabb áramszünet esetén van szükség, de nagy segítséget jelenthetnek egyéb élethelyzetekben is.

Amennyiben csak a kisebb teljesítményű elektronikai eszközöket akarod tölteni az áramszünet alatt, elegendő lehet egy power bank (külső töltő), azonban a router vagy egyéb nagyobb áramigényű eszközökhöz szükséges lehet a megszakításmentes tápegységek (UPS) beszerzése.

A zseblámpa kiválasztásakor keress olyan modellt, amely rendelkezik mágneses panellel és kampóval, ez extra segítséget jelent, ha szeretnéd rögzíteni a fényforrást szerelés közben.

Zákány Szerszámház: a megbízható szerszámáruház az alapvető felszerelés beszerzéséhez

Megbízható webshopot keresel a háztartás felszereléséhez? A Zákány Szerszámház kínálatában az összes nélkülözhetetlen szerszám megtalálható! Válogass a kedvező árú, széles kínálatból és kérdés esetén fordulj a készséges szakértői csapathoz, akik bármely barkács kérdésben segítségedre lesznek.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)