Az elegáns nappali 4 aranyszabálya

cserépkályha

A modern nappali minden otthon egyik fő találkozási pontja. Már csak az a kérdés, hogyan valósíthatunk meg egy ilyen életteret, ami nemcsak jól néz ki, de funkcionális is. Hiszen hiába szeretnénk egy modern belsőt, ha két gyerek mellett szinte képtelenség rendet tartani.

Mitől lesz egyáltalán otthonos és jól használható ez a helyiség? Mire érdemes ügyelni a berendezésekkel és a kialakítással kapcsolatban? Az alábbi írásunkban minden fontos kérdésre választ adunk. Eláruljuk, hogy honnan kérhető budapesti árajánlat cserépkályha építésre, hiszen egy ilyen berendezés alapjaiban határozza meg a lakás központi terét.

1. Milyen ötletektől lesz otthonos a tér?

A modern nappali kialakítása során az egyik legfontosabb szempont, hogy az összhatás nyugalmat és harmóniát sugározzon. Minél kevesebb random tárgyat helyezünk el benne, annál kevesebbet kell takarítani, annál modernebb és használhatóbb lesz az élettér.

Az egyik legfontosabb előzetes lépés tehát a különféle dekorációk és kisebb tárgyak szelektálása, valamint szükség esetén a praktikus tárolók kialakulása.

Emellett persze nem árt fontos szerepet adni a megfelelő színek használatának, a praktikus bútorok kiválasztásának, illetve a fényes terek létrehozásának. Minél világosabb egy nappali, annál több mindenre lehet használni.

2. A padló kérdése

Az egyik legnagyobb nehézséget a padló kiválasztása jelenti. A modern nappalikban a világos színek és a megfelelő mennyiségű fény dominál. Éppen ezért, amikor burkolatot választunk a padlóra, akkor ennek megfelelően hozzunk döntést.

Lehetőleg kerüljük el a színes járólapokat, a hajópadlót, helyette maradjunk a naturális színeknél. A világos, szürkés-fehér famintás padlóval nem lehet mellélőni, amennyiben inkább az elegancia a fő irány, akkor nézzünk szét a márványból gyártott típusok között. Ezek mind megoldást jelenthetnek a nappali burkolása esetén.

3. Milyenek legyenek a falak?

A kialakítás során a fő cél, hogy a belső terek minél nagyobbnak tűnjenek. A világos színek használatával pontosan ezt valósíthatjuk meg. A falak lehetőség szerint fehérek legyenek, esetleg törtfehér, tojáshéj, ezek ugyanis tágítják és világosabbá teszi a belső teret.

Ha azonban egy nagyobb méretű falról van szó, akkor sem jó megoldás azt sötétebb színre festeni. A nappalit sokkal jobban fel lehet dobni pár színes bútorral, kiegészítővel, párnával, szőnyeggel. Ezekkel ugyanis remekül ellensúlyozhatjuk a rideg felületeket. Nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek a merész és színes tapéta csíkok, amik cseppet sem sötétítik be a szobát, ellenben feldobják és hangulatosabbá teszik azt.

4. Fűtési megoldások

Manapság nagyon népszerű minden fűtőtestet eltüntetni a kíváncsi szemek elől. Sokan azonban hiányolják a lakásból a melegséget és a hangulatos, ropogó tüzet. Remek megoldás a cserépkályha, ami a legtöbb ház esetében megoldást jelenthet erre a hiányra.

Míg korábban sokan csak ezzel fűtöttek, addig ma már sokkal inkább a hangulatért felel,  mintsem a meleg környezetért. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne lenne érdemes beruházni egy ilyen elegáns és modern építménybe.

Összegezve

Ezekkel a tanácsokkal bízunk benne, hogy sokkal könnyebben valósíthatod meg álmaid otthonát.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)