Halloween smink ötletek

Halloween smink ötletek

Halloween éjszakán biztosan hátborzongatóan szép vámpír hölgyekkel, zombikkal vagy élőholtakkal fogsz találkozni egy földöntúli buliban. Ha nem szeretnél kilógni a sorból, vagyis a sírból, akkor válassz a rémisztő sminkötletek közül!

Ebben a boszorkányos időszakban kibontakoztathatjuk belső kreativitásunkat és különös lényekké változhatunk. Mindannyian kibújhatunk hétköznapi énünkből és beléphetünk az éjszakai lények világába. Miután elkészültünk a buli dekorációjával és a Halloween töklámpás is világít már, akkor végre foglalkozhatunk a sminkkel és a jelmezzel.

A smink az egyik legfontosabb elem, amivel megalapozzuk a megjelenésünket ezen az éjszakán. Nézzünk most néhány izgalmas smink ötletet, hogy te is főszereplője lehess az év legemlékezetesebb Halloween partijának!

Vámpír elegancia

A vámpírok mindig is vonzóak és titokzatosak voltak. Ha szeretnél egy elegáns, mégis félelmetes megjelenést elérni, akkor a vámpír smink tökéletes választás lehet.

Szükséges lesz fekete és vérvörös sminkszerekre és egy nagyon világos alapozóra is. A smink elkészítését kezd az alapozással mint máskor, de most vigyél fel több réteget. Az sem baj, ha látszik, hogy vastag az alapozó réteg. A nyakról és a fülekről se feledkezz meg, hogy egységes legyen majd a hatás. Fekete szemhéjtussal és szemceruzával tedd hangsúlyossá a szemet, majd bordó szemhéjfestékkel satírozd be a felső szemhéjat. Most pedig következhet a fekete szempillaspirál.

Az ajak festéséhez szükséged lesz fekete és piros rúzsra is. A feketével kontúrozd az ajkat, a belső részen pedig használd a vér piros rúzst! Végül egy ajakfestő ecsettel kicsit dolgozd össze a két színt, hogy a találkozásuknál színátmenetet kapj.

Végezetül a fekete szemceruzával jelöld meg egy halvány pöttyel a homlokod közepét és innen mindkét irányba szimmetrikusan rajzolj egy-egy felfelé ívelő félkört. A középső részt egészen a jelölő pontig töltsd ki feketével. Miután elkészült a vámpír smink egy széles ecsettel és púderrel fixálhatod.

Zombi arcfestés

Ha nincs sok időd, illetve nem vagy egy sminkmester, akkor a zombi smink lesz a befutó nálad. Ezt ugyanis nem lehet elrontani vagyis pont az a lényeg, hogy legyen minél rémisztőbb! Azért persze van néhány kötelező eleme, amire érdemes odafigyelni. Az egyik ilyen elem a fekete rúzs! Ezt egyszerűen csak tedd fel, ahogy rúzsozni szoktál.

A szemedet fesd feketére, vagyis készíts egy füstös minket és használj fekete szempillaspirált is hozzá. Most pedig keresd meg a legszürkébb szemhéjfestékedet és fesd ki vele a szemed alatti részt vastagon. A sötét szemfestéket a szemgödörnél indítva húzd ki nyugodtan oldalra, nem kell vele finomkodni.

Egy piros rúzs is biztosan akad otthon. Ezzel két helyen húzz egy körülbelül három centis vonalat az arcodon. Lehet a homlokodon és az álladon. Ezeket a piros, frissen ejtett sebeket pedig varrd össze fekete szemceruzával, vagyis merőlegesen a piros rúzs csíkokra húzz vékony fekete vonalakat.

Ezt az egyszerű zombi sminket pár sminkszerrel könnyen felfrissítheted a buli alatt és jelmezt is könnyen készíthetsz hozzá.

A Halloween smink ötletek világa izgalmas és kreatív lehetőségeket kínál mindenkinek. Legyél bátor, és próbáld ki ezeket a fantasztikus smink ötleteket, hogy a következő Halloween estén a középpontba kerülhess. Hátborzongató Halloween estét kívánunk!

Kép forrása: Pexels.com