Hogyan kell a LED szalagot elvágni, hogy az tökéletesen működjön?

LED szalag

A LED szalag vágása elsőre kissé félelmetes feladatnak tűnik azok számára, akik még soha nem csináltak ilyesmit. De nem kell félnie senkinek: a kérdéses fényforrás felszerelése nem olyan bonyolult, mint ahogy hisszük.

A LED szalag vágása könnyebb, mint gondolnád!

Az Alkonylámpa kínálatában a LED szalagok széles termékkínálata mellett még számos világítástechnikai eszközt megtalálhatsz. Beltéri lámpákat, különféle stílusú, anyagú, színű és formájú mennyezeti lámpákat, spotokat, asztali és állólámpákat, és akkor még a kültéri termékek választékáról nem is beszéltünk.

A LED szalagok is a közkedvelt termékek közé tartoznak, ami nem ok nélküli: használatukkal nagyon szép és kreatív világítási megoldásokat lehet létrehozni. Pláne, ha nem félsz szó szerint belevágni a feladatba. Ha bizonytalan vagy, akkor érdemes szakavatott ismerősöktől tanácsot kérni, akik akár meg is mutatják a folyamat lépéseit.

Válassz megfelelő terméket!

Ez a hihetetlenül változatos és sokoldalú termék lehetőséget ad arra, hogy egyedi megjelenést és hangulatot tudj teremteni. A készen kapható LED szalagok ugyan nagy kényelmet adnak, de a szalagok vágásával még több kompozíció születhet a kezeid és a fantáziád által. Mind a szalagok vágása, mind a felszerelése egyszerű folyamat, de nagyon fontos, hogy ennek minden egyes lépését előre megtervezd.

Az első teendő a megfelelő LED szalagok kiválasztása. Mivel a kínálat nagyon széles körű, és a piacon sokféle változat, gyártó és minőség jelen van, ezért körültekintőnek kell lenned. A gyengébb kivitelek miatt célszerű megbízható helyről beszerezni őket. Azt is át kell gondolnod, hogy a szalagok kültérre vagy beltérre kellenek, illetve hogy milyen színekre lesz szükséged.

Következhetnek a mérések

A szalagok hajlékonysága óriási előny, így íves felületen is használhatod őket. Tanácsos némileg hosszabb szalagot vásárolni, mint amit számoltál, mert így nem érhet váratlan meglepetés.

Vágj bele!

A pontos mérések fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen csak ezzel lehet elkerülni a hibákat.

Alapszabály, hogy vágni kizárólag a szalagra előzetesen rányomtatott vonalaknál szabad, amelyek általában 50 mm-re helyezkednek el egymástól, így gyorsan meg tudod találni az ideális elválasztópontot.

Amennyiben ezt a tanácsot nem fogadod meg, nő a kockázata annak, hogy a vágás mellett található LED chipek nem világítanak, az áramkör átvágásával a szalag nem fog működni.

Az is előírás, hogy a vágáshoz minden esetben éles eszközt használj, amivel gyors és precíz munkát végezz! A későbbiekben ez nagy segítséget jelent majd az összeillesztés és a rendszerbe való beépítés során. A tompa eszközök a szalag visszafordíthatatlan sérülését eredményezhetik.

Ha jó minőségű terméket vásárolsz, megtervezed a munkát, pontosan mérsz és éles eszközökkel vágsz és betartod a felszerelési útmutatóban szereplő lépéseket, akkor garantált lesz a siker. Tedd te is még hangulatosabbá az otthonodat, használj LED szalagokat!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)