Hogyan lehetsz webdesigner?

webdesigner

Aki olyan munkát keres, amely otthonról végezhető, jól lehet vele keresni, hasznos és még izgalmakat is rejt, annak kimondottan ajánljuk a figyelmébe a webdesigner szakmát. A mai fiatalok többsége szívesen választja is ezt a területet, de akár idősebb korban, karrierváltóként is nekikezdhetünk a kitanulásának.

A The Bright Academy webdesigner tanfolyama azoknak lehet érdekes, akik közelebbről megismerkednének ezzel a munkakörrel, szívesen elsajátítanák az alapokat. Lássuk, hogyan épül fel a kurzus!

Mit csinál egy webdesigner?

Azok kedvéért, akik egyáltalán nem tudják, miről is van szó, röviden összefoglaljuk, mit csinál egy webdesigner pontosan. Ő egy olyan szakember, aki azért felel, hogy az elkészült honlap dizájnos, modern legyen, könnyű legyen rajta navigálni.

Részben a programozókkal, részben a grafikusokkal működik együtt, hiszen velük tervezi meg a weboldal arculatát. Nagyon fontos szerepe van tehát abban, hogy a későbbiekben majd a honlapra látogatók ne forduljanak vissza, minél többet időzzenek a cikkeket olvasva, termékeket nézegetve.

A jó webdesigner pontosan tudja, hol kell elhelyezni az oldalon a “kosárba” gombot, mekkora és milyen színű legyen ez a gomb, és azt is, mivel tudná látványosabbá, figyelemfelkeltőbbé tenni a honlapot.

Érdemes grafikus tanfolyamot is elvégeznie, akkor lesz igazán sikeres. Ajánlják is azoknak, akik jelentkeznek a képzésre, hogy az Illustrator, illetve a Photoshop használatában már legyenek jártasak, így könnyebben megy a tanulás – és a későbbi munkakeresés is sikeresebb lesz. A The Bright Academy oldalán egyébként grafikus tanfolyamok is indulnak.

A webdesigner tanfolyam

A webdesigner tanfolyam is online végezhető, a jelentkezést követően azonnal el is lehet kezdeni a tanulást. Videós anyagok és szöveges dokumentumok is vannak, képekkel, ábrákkal is segítik a megértést.

A főbb témakörök a következők:

  • Weboldal típusok
  • Atomic Design
  • Színek és a tipográfia használata
  • Webtervezési folyamat
  • Általános szabályrendszerek pl. Gestalt szabályok

Végig gyakorlatcentrikus a tanfolyam, azaz meg is mutatják egy konkrét példán keresztül, mit hogyan kell csinálni. A hallgatóknak maguknak is el kell készíteniük egy kattintható weboldalt. Az oktatótól kérdezni is lehet, e-mailben fog majd válaszolni.

Kinek érdemes jelentkeznie?

Abból válik jó webdesigner, aki kreatív és ért valamelyest a számítástechnikához is. Bár nem kell programozni, azért nem árt, ha egy programnyelvet ismer már valaki, vagy legalábbis megérti, miről beszélnek körülötte az IT-s kollégák.

Aki precíz, és a munkájára igényes, az nagyon jól teszi, ha beiratkozik a tanfolyamra, mert a szakmában csak az érvényesülhet, aki kitartó, és nem elégszik meg félmegoldásokkal. Az ügyfélnek mindig a maximumot kell majd nyújtani!

Az sem árt, ha van egy kis marketinges vénád, ha webdesigner szeretnél lenni, mert az önmenedzselés itt nagyon fontos. Van, hogy saját magadnak kell ügyfeleket szerezned, hirdetni kell a szolgáltatásodat. De ha igazán kreatív vagy, biztosan hamar felfigyelnek rád.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)