Manuálterápia, amely sokkal több mint egy masszázs

manuálterápia

Sokan szeretik a téli sportokat, ami nagyon hasznos és szórakoztató kikapcsolódási forma. Másrészt sok beteg érkezik minden évben síelés, snowboardozás vagy akár korcsolyázás közben bekövetkezett sérülések miatt.

Az ehhez hasonló balesetek gyakoriak, és az izomhúzódástól vagy ficamtól, a végtagtörésekig, gerinc- vagy fejsérülésig is terjedhetnek.

A térd van leginkább kitéve a sérüléseknek…

Az ízület, ahol általában a legtöbb sérülés fordul elő, az a térd. A statisztikák azt mutatják, hogy a törések, majd a ficamok az első helyen állnak a síelés, illetve más sportolás során előforduló sérüléstípusok listáján.

A manuálterápia Budaörs klinika felkészült ezekre, illetve bármilyen más mozgásszervi probléma kezelésére, legyen az térd-, nyak-, hát-, vagy vállfájdalom.

Sajnos gyakran előfordulnak sérülések, téli sportok esetében főleg a térdízületben, miután a betegek intenzív fizikai erőfeszítést tesznek a szükséges felkészülés nélkül, vagy különféle balesetek esetén a lejtőn.

Ezek a balesetek nagyon fájdalmasak abban az időben, de a felépülési időszakban is. Továbbá, ha a beteg nem fordul idejében szakemberhez teljes rehabilitáció érdekében, a kellemetlen érzés élete végéig fennmaradhat.

Mit takar a manuálterápia fogalma?

A manuálterápia egy lokálisan alkalmazott fizikoterápiás technikák összessége, melynek szerepe a szervezet funkcionális és motoros kapacitásának javítása, a beteg gyógyulásának elősegítése. A kezelés manipulációval vagy mobilizációval társul, olyan technikákkal kombinálva, amelyek enyhítik a fájdalmat és kezelik a mozgásszervi rendszer különböző betegségeit.

A szakember kézzel végzett speciális húzásokkal és nyomásokkal kezeli a gerinc és a perifériás ízületek elváltozásait, azaz manuális erő alkalmazásával, célja a panaszok teljes megszüntetése. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a szakember keze közvetlenül érintkezik a beteg izmain, ízületein és szervein, hogy ismét visszaállítsa a helyes testhelyzetet.

Manuálterápia minden amatőr és hivatásos sportoló – és nemcsak – számára!

A sportolók számára a manuálterápia a felépülési folyamat szerves részévé kéne, hogy váljon. Azok, akik magas szinten versenyeznek, ismerik azt a fájdalmat, amely az edzések vagy alkalmankénti sérülések során alakulhat ki.

Ha viszont manuálterápiás technikákat adnak hozzá edzései rutinjukhoz, akkor a test megőrizheti optimális egészségi állapotát, illetve sérülés esetén sokkal könnyebben felépülhet. Az ilyen típusú terápiához kapcsolódó kezelés akár a sportoló teljesítményét és képességeit is jelentősen javíthatja.

Ha úgy érzed, hogy illik rád a fenti leírás akkor keres fel idejében egy manuálterapeutát, aki segít helyreállítani bármilyen típusú mozgásszervi panaszt. A kezelések eredményeként csökkenni fog a térd és gerincfájdalom, újra visszaáll az eredeti mozgástartományod, illetve a kezelések hatására sokkal inkább terhelhető lesz az egész tested!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)