Te már tudod, hogyan fogod berendezni a kerted tavasszal?

kerti bútor

A kert otthonunk egyik olyan része, amely biztosíthatja számunkra a kikapcsolódást és a pihenést. Mindezt a természet közelségében, mégis szeparáltan, életterünk biztonságos közegében tehetjük meg.

A kert berendezésének nagy jelentősége van abban, hogy meghatározza, milyen hangulat uralkodjon a területen. Ahhoz, hogy otthonos, kényelmes és egyben funkcionális legyen a tér, számos kiegészítőre van szükségünk.

A mömax kerti bútor kínálata változatos, mindent megtalálunk egy helyen, amivel otthonosabbá tudjuk varázsolni a kültéren eltöltött szabadidőt.

Hogyan válasszunk kerti berendezést?

A kert bútorokkal történő berendezésekor számos szempontot kell figyelembe vennünk. Az egységes hangulat megteremtéséhez hasonló stílusjegyekkel bíró elemeket kell párosítanunk. A modern otthonhoz elsősorban a letisztult, egyenes vonalú bútorok passzolnak, melyek általában üveg és fém kombinációjával készülnek.

A kellemes tapintású, puha párnákkal kiegészített rattan vagy tömörfa bútorok pihenésre csábítanak. Bármely típusú berendezés mellett is döntünk, kerüljük a zsúfoltságot, a kevesebb-több alapon döntsünk a vásárlásnál.

A talaj típusa is befolyásolni fogja döntésünket, hiszen a homokos aljzat esetében inkább kerüljük a nehéz anyagokból, például kőből készült bútorok használatát, mert ezek könnyen eldőlhetnek a laza felületen. Inkább a stabilabb műanyag vagy fém berendezést használjuk, míg a masszívabb talajra bátran kerülhet a stílusos sütögető vagy kerti kőpad.

Figyeljünk a funkcionalitásra!

A kert nemcsak a pihenés tere lehet, hanem sokszor a barátokkal való beszélgetéshez, grillezéshez vagy a gyerekek játszóhelyének kialakítására is alkalmas terület. Ezért fontos, hogy a bútorok és kiegészítők ne csak dekoratívak legyenek, hanem praktikusak is.

Így például a kerti asztalok mellé válasszunk olyan székeket, melyek könnyen mozgathatóak, ezzel lehetőség nyílik újabb területek felszabadítására. Szintén erre alkalmasak az összecsukható bútordarabok, melyekkel egyszerűen átrendezhetjük a kertet.

Sok kertben található medence, mely használatakor azonban néha jól jönne egy kis árnyék. A tűző napon való leégés kockázata ugyanis a vízben sokkal nagyobb, mint a partján, hiszen a vízfelületről visszatükröződő fény is rásegít a folyamatra.

Érdemes napernyővel védekezni a napsugaraktól, ehhez pedig áthelyezhető, függő napernyő használata a legmegfelelőbb. Az UV-sugárzástól is megvéd bennünket a legtöbb modell.

Kiegészítő konyhakert

Ismét sokan döntenek úgy, hogy a pihenés mellett az önellátásra is berendezkednek kertjükben. A legújabb trendek szerint a magaságyások használata újra kezd elterjedni, melyek nemcsak esztétikusabbak, mint az átlagos ágyások, hanem kényelmesebbé is teszik a kertészkedést.

Nagyobb hajolgatás nélkül tudunk gazolni és telepíteni a fából készült ládákba, melyekben a virágok vagy a zöldségek, gyümölcsök pompásan megélnek.

Hirdetés (X)