Útmutató az esküvői zenekar kiválasztásával kapcsolatos kérdésekhez

esküvői zenekar

Ha az esküvő napjára gondolunk, egy mesebeli jelenetet képzelünk el, saját ízlésünk szerinti helyszínen, ahol minden vendég a végletekig szórakozik és táncol. De hogyan lenne mindez megvalósítható nagyszerű hangulat és tánc nélkül? Mindehhez vibráló és változatos zenére van szükség!

Az esküvőszervezés során biztosan elgondolkodtatok már azon, hogy milyen zenei stílust szeretnétek, és talán fel is kerestetek néhányat. Ha viszont nincs egy konkrét elképzelésetek, akkor jó ha kéznél van néhány kulcskérdés, amelyek segítenek megtalálni a tökéletes zenekart és/vagy Dj-t.

Íme egy lista arról, hogy mit érdemes feltennetek a kiválasztott zenekarnak, ami után jöhet a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása, amiről az Eternity Szalon gondoskodik.

1. A választott dátum szabad?

Ez a legfontosabb kérdés, és ezzel érdemes kezdeni, mert ha a válasz nemleges, a többi kérdésnek már nincs értelme. A népszerű együttesek több rendezvényen is felléphetnek ugyanazon a napon, és fontos, hogy ezek ne fedjék egymást.

2. Mennyi tapasztalattal rendelkeznek?

Annak érdekében, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések az esküvő napján, fontos, hogy egy tapasztalt, masszív zenekart válasszatok, melynek tagjai kiegészítik egymást.

3. Volt már fellépésük az általatok választott helyszínen?

Ha a válasz igen, akkor előnynek tekinthetitek, mert a zenekar tagjai a helyszín akusztikája szempontjából ismerik a szükséges intézkedéseket.

4. Meg lehet őket valahol élőben is hallgatni?

Nagyon fontos, hogy előtte élőben is hallhassátok a listán szereplő zenekarokat, hogy meggyőződhessetek, hogy megfelel a ti elvárásaitoknak.

5. DJ szolgáltatást is nyújtanak?

Az esküvő során lesznek szünetek, amely alatt nagyszerű ötlet, ha van egy Dj, aki tovább fokozza a hangulatot. Ez lehet a banda egyik tagja, vagy ha nem, választhatok valakit, aki külsősként nyújt ilyen szolgáltatást.

6. Van fix repertoárjuk, vagy zsonglőrködnek a dalokkal?

Főleg a zenekaroknak van repertoárjuk, amit rendezvénytípustól és tapasztalataiktól függően valósítanak meg. De nyújthatok információkat vendégeitek életkoráról, vagy az esküvő témájával kapcsolatosan, hogy megtudjátok, melyik zenei stílus illene leginkább.

Ezenkívül kérésre bizonyos előadók olyan dalokat is előadnak, amelyek nem tartoznak a repertoárjukba, de számotokra nagy jelentéssel bírnak.

7. Rendelkeznek saját felszereléssel és minden szükséges kiegészítővel?

A kezdetektől fontos tudni, hogy a zenekar saját felszereléssel érkezik-e, vagy gondoskodni kell róla. Senki sem akar szüneteket tapasztalni technikai hibák miatt. A saját felszerelés előnye, hogy a bandatagok hozzászoktak, és precízen ügyelnek arra, hogy a logisztikától a hangzásig és akusztikáig minden úgy működjön, ahogy kell.

8. Mennyiért vállalják az egész napos fellépést?

A zenekar díjának előre tisztázása nagyon fontos lépés, így előre tudni fogjátok, hogy belefér-e a költségvetésetekbe.

9. Kiállítanak szerződést és számlát?

Győződjetek meg arról, hogy minden törvényi kötelezettséget tudnak teljesíteni. Senki sem szeretné kitenni magát esetleges kellemetlen élményeknek, mindkét félnek garanciát kell vállalnia a megállapodás szerinti szolgáltatások betartására.

10. Milyen menüt kérnek az esküvő napjára?

Tekintettel arra, hogy a zenekar tagjai egész nap veletek lesznek, rájuk is gondolni kell menü szempontjából, és figyelembe kell venni a többletkiadásokat!

Most már készen álltok arra, hogy kiválasszátok a legjobb együttest, akik felejthetetlen élménnyé varázsolják az esküvőtök napját!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)